lauantai 28. marraskuuta 2015

Blogin takana

Hei kaikki, minä olen Katri! Itse kosinut morsian, feministi ja asioita omalla tavallaan tekevä ihminen. En ole ollenkaan bloggaajapersoona, en viihdy kameran edessä enkä kuvailekaan kovinkaan usein. Ainoa omistamani kamera on kännykässäni. En pukeudu tyylikkäästi enkä seuraa muotia, häistäkään en kovasti välittäisi, sillä en tykkää olla huomion keskipisteenä.


Minkä ihmeen takia sitten hääblogi? Siksi, että ideoita pursuaa ja riittää. Koska kaasoni asuu kaukana, tarvitsen jonkun paikan mihin purkaa ajatuksia. Tarvitsen yhteisöllisyyttä, sillä vuodessa ehtii menettää järkensä moneen kertaan elämänsä juhlia järjestäessä. Siksi, että haluan näyttää muille, miten teen asiat omalla tavallani. Kunnioittaen perinteitä mutta muuttaen niiden tarkoitusta. Patriarkaalisuus joutaa romukoppaan, meidän häissämme kaksi tasa-arvoista juhlivat virallistettua kumppanuutta, elämän mittaista ystävyyttä.


Miksi yleensäkään menen naimisiin tai järjestän häät? Menen naimisiin, koska se on osa tätä yhteiskuntaa. Koska yhdessä toisen kanssa elämän eläminen nyt vain on helpompaa, kun on naimisissa. Asuntolaina, perintöasiat, tietojen saanti ja toisen puolesta päättäminen, kaikki helpottuu kun on nimet paperissa. Miksi juhlat? Tähän voisin vastata yhdellä sananlla: sulhanen. Sulhanen haluaa noudattaa sitä perinnettä, jossa hääpari tarjoaa ystävilleen ja sukulaisilleen vuosisadan parhaat bileet, ruokaa ja juomaa niin paljon että halkeaa, hyvää musiikkia ja hyvää tunnelmaa. Minä pärjäisin pelkällä tahtomisella, tuo toinen haluaa sinne todistajiakin.


Haluan myös dokumentoida tämän reilun vuoden mittaisen matkani Tampereen Klubin portailta maistraattiin, jotta ehkä joskus vuosikymmenien päästä voin muistella tätä hetkeä ja ihailla sitä naiiviutta jolla vieläkin tähän elämäntilanteeseen suhtaudun. Muistella sitten, miten pitkälle kantaa ajatus alle 50 vieraasta, alle 500 euron sormuksesta, ihan vain kauniista ja elegantista mekosta. Ja tärkeimpänä, pitääkö "meidän häihin ei sitten askarrella mitään" paikkaansa.



Tervetuloa matkalle mukaan!


2 kommenttia:

  1. Heippa täälläkin :) Tsemppiä blogin ja hääsuunnittelun aloitukseen! Jään seurailemaan, vaikuttaa mukavan rehelliseltä blogilta näin vaaleanpunaisen häähörsylän maailmassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! Niitä varmasti tarvitaan :D kuten mekkomietinnöistä käy jo ilmi, alkaa täälläkin kylmä realismi jo nyt murtumaan ja häähulluus valtaa jalansijaa. Mihinköhän tässä joutuu vielä seuraavan 12 kuukauden aikana..?

      Poista