sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Hääperinteet, osa1

Täten aloitan sarjani hääperinteistä, niistä joita meille tulee ja niistä mitä meille ei todellakaan tule. Negatiivisena ihmisenä aloitan sarjan tuolla jälkimmäisellä.

Kyseessä on kohtalaisen uusi perinne suomessa, nimittäin Save the Date. Ihan oikeasti, mitä vittua?

Ensinnäkin, Save the Datesta käytetään usein lyhennettä STD. Tämä tarkoittaa minun elämässäni vain ja ainoastaan sukupuoliyhteydessä tarttuvia tauteja, ei mitään ihania hömppäpömppä kortteja sukulaisille, jotka eivät osaa käyttää kalenteria tai halua laittaa tärkeän ihmisen tärkeää päivää sinne ylös.


Tästä päästäänkin suoraan kohtaan numero kaksi: miksi joku kokee nämä kortit edes tarpeellisiksi? Jos on niin rakas ja läheinen ihminen, että hänen on ihan pakko päästä häihin ja tietää päivämäärä ennen kutsujen lähettämistä, on hän todennäköisesti myös niin läheinen, että hänen kanssaan ollaan muutenkin yhteydessä. FB, puhelin, WhatsUp, IRL - you name it! Ei varmaan ole kovin vaikeaa käydä seuraavaa keskustelua:

- Hei, meidän häät on 17.12.2016, että tiiät sitten ettet varaa sille päivälle nyt mitään.
- Ai ne on vasta sillon, eihän mun kalenteri riitä noin pitkälle, muistuta mua vielä vuoden vaihteen jälkeen!
- Ok, eiköhän tää nyt pysy aika tapetilla niin saat sen päivämäärän kalenteriinkin.



Ja sitten vielä se tärkein ja meidän kohdalla validein syy, miksi emme std:eitä lähetä sukulaisillemme: tämän asian voi hoitaa helposti ja ilmaiseksi, miksi siis maksaa ja nähdä vaivaa kuluttaa aikaa ja hermoja? Miksei suoraan sitten lähetä niitä oikeita kutsuja hyvissä ajoin?

Kenelle tulee, kenelle ei? Miksi, miksi ei? Sana on vapaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti