sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Hääkarkit

Taas on nähty välähdys kiertoradalla asti, kun keksin mitkä karkit haluan laittaa vieraille näiden tähtien sisään valmiiksi odottamaan!

Vaahtokarkkeihin olisi ollut niin ihana leikkurilla leikata sydän!
Alkuperäinen suunnitelma kaakaosta ja vaahtokarkista kuoli siihen, että tähdistä olisi pitänyt tehdä liian suuria, eikä yhtään isompi taiteltu tähti oikein pysynyt kunnolla muodossaan. Toisekseen kaikki eivät pidä kaakaosta, vaikka minä siitä pidänkin. Legenda kertoo, että kaikki maailman ihmiset eivät ole kanssani kaikesta samaa mieltä, vaikka sitä onkin niim vaikea käsittää. Kolmanneksi syyksi nousi vaahtokarkkien liivate: mielestäni olisi vain epäreilua jättää kasvissyöjiltä jokin osa pois enkä tiedä millä sen korvaisin. Neljäs syy on se, että karkki nyt vain on helpompi syödä, eli jos vieraat haluavat nauttia vieraslahjastaan jo häissä, ei kenenkään tarvitse lähteä etsimään lämmintä vettä tai maitoa ja mikroa.


Sitten näin kuvan. Kuvassa oli servettejä taiteltu kukkasten muotoon ja jokaisessa servettikukassa oli yksi Wiener nougat konvehti! Heti alkoi tehdä mieli kyseisiä konvehteja! Sitten ajattelin ihan muuten vain tarkistaa, sattuuko konvehdeissa olemaan gluteenia. No ei ole, eikä ole muuten kanamunaa tai laktoosiakaan. Pähkinää niissä on, mutta häihimme ei ole tulossa yhtäkään pähkinäallergikkoa, sen sijaan keliakiaa ja laktoosi-intoleranssia sairastavia on muutama ihan lähipiirissä, joiden toivoisi erityisesti häiden ruokatarjoilusta nauttivan. Joten: meidän hääkarkit tulevat olemaan Wiener nougatteja!



Suurin ongelma tämän vaihtoehdon kanssa onkin, että kuinka saan riittävän määrän konvehteja säilymään meillä, jotta niitä riittää vieraillekin? Täällä kun asuu pahasti sokeriaddiktoitunut suklaaholisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti